VAŽNE informacije o Energiji 2019

Ulaznice

Kao i ranijih godina, dvodnevne ulaznice se na ulazu u festivalski prostor menjaju za narukvicu koja omogućava ulazak na festival. Ulazak u festivalski prostor bez narukvice ili jednodnevne ulaznice neće biti moguć. Narukvicu ne treba skidati tokom trajanja festivala. Ukoliko je narukvica skinuta ili na bilo koji drugi način oštećena, osoblje zadržava diskreciono pravo da vam uskrati ulazak u festivalski prostor. Narukvica je proizvedena od izdržljivog materijala i ne može biti oštećena u kontaktu sa vodom ili drugim tečnostima (prilikom tuširanja, itd.).

Ukoliko ste kupili jednodnevnu ulaznicu, ne menjate je za narukvicu već sa ulaznicom ulazite na festival. Podsećamo da će ograničen broj jednodnevnih ulaznica biti dostupan na ulazu na festival po ceni od 600 RSD.

 

Ulaz na festival

Kapije festivala otvaraju se u 21:00h obe festivalske večeri. Apelujemo na posetioce da dođu ranije kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

U toku jedne festivalske večeri moguće je ući samo jednom. Nakon napuštanja festivalskog prostora, ponovni ulazak na festival u toku iste večeri neće biti moguć.

Napominjemo da osim festivalskog osoblja ulaze na festival po potrebi kontroliše i policija kako bi se izbeglo unošenje psihoaktivnih supstanci i drugih nedozvoljenih predmeta.

Tokeni

Ove godine jedino zvanično sredstvo plaćanja na Energija festivalu biće tokeni. Tokeni se prodaju po ceni od 100 RSD po tokenu na označenim mestima unutar festivala. Takođe, tokeni se po potrebi mogu prepoloviti na 2 dela, pri čemu jedna polovina tokena u tom slučau vredi 50 RSD. Tokene menjate na šankovima i drugim štandovima za hranu i piće kako bi se izbegle gužve prilikom usluživanja posetilaca. Plaćanje u kešu i platnim karticama na festivalu neće biti moguće. Tokene će biti moguće kupiti tokom celog trajanja festivala.

Bezbednost

Festivalsko obezbeđenje i pripadnici MUPa Republike Srbije biće prisutni na festivalu tokom celog njegovog trajanja kako bi se osigurala bezbednost svih posetioca. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva vrsta pomoći tokom trajanja festivala, slobodni ste da im se obratite u bilo kom trenutku i pratite njihova dalja uputstva. Prema zakonima Republike Srbije, svi posetioci festivala dužni su da uz sebe uvek imaju neki vid lične identifikacije (lična karta ili pasoš).

Svi putevi vode u Paraćin

Ja sam iz ovog malog grada na Crnici. Pomoravlje. Tu, u centru…
Odrastao sam u Paraćinu. Sećam se srednjoškolskih dana kao da je juče bilo. Lepa vremena. Paraćin mi je tad bio nekako…dovoljan. Malo je dosadno zimi, ali opet je bilo svega što mi je trebalo. 

Upišem fakultet. Rastajao sam se od grada kao sa rođenim bratom. Bilo mi je teško. Kao da ga napuštam zauvek. A prošlo je tek 10 godina.

Heh, veliki grad… Čovek se na bolje brzo navikne. I gužva mi brzo prestala da smeta. Nekako mi je prijala ta užurbanost većeg grada. Mnogo ljudi, dešavanja. Izmedju ispita sam počeo da idem na žurke, festivale.

Te najlepše godine u malom gradu…? Hm. Koliko sam propuštao!

Eh, da mi je mog rodnog grada ovakvog… Ali ne, veliki grad. Drugačiji je to mentalitet. Mali gradovi tu kaskaju minimum 10 godina. A opet, nedostaje mi tu i tamo. Sad, posao, devojka, letovanje, zimovanje, Exit, Love Fest, dogadjaji po Beogradu… Istrošim slobodne dane kvalitetno, pa ne stignem ni da odem do mojih.

Nego zove me neki dan Sale, najbolji ortak iz škole. Šalje fotke, klipove. Dešava se neki Energija Fest dole već par godina. Kaže: “Ej, dolazi ovamo, nastupa ovaj što smo ga propustili onomad u Banji. 19. Jul. Moraš da dodješ konačno! Ne bi prepoznao Paraćin! Tad sve vrvi od mladih, pola zemlje se sjati kod nas. Znaš kako je lepo. Sede na klupicama u parku posle festivala, ujutru, jedu burek. Kao mi nekad! Ej, Sad il’ nikad, moraš da dođeš! Kupujem ti kartu!” 

Gledam i ne verujem. Ovo u mom Paraćinu? Vidi, dolazili i “DJs From Mars”. Kakvi su to kraljevi! Pa kako se ovo ranije nije desilo u Paraćinu?! Deluje baš svetski! Vatra, bina, najbolji DJevi… A u mom, malom gradu… 

Nego šta, idem! Nek’ ide život! Nije skupo. Sale će biti presrećan. A i moji matorci. Dva dana na žurci, par dana sa njima, starom ekipom iz kraja… Šta, meni za Paraćin bus ide na svakih sat vremena… 
Baš bih mogao da zovem i Miću. Proveli smo onoliko jutara zajedno na Areni. Ovo mora da vidi! Da ga ugostim domaćinski, u mom gradu. Čak i on iz Novog Sada ima direktnu liniju. 
Kako bi bilo kul da se okupi ta stara ekipa. Završili, svako na svoju stranu… Niš, Kragujevac, Zaječar, Kraljevo, Beograd… 
Ček! Pa svima je Paraćin na sat vremena vožnje. Autom, busom… pa čak i vozom da krenu pa mogu lako i jeftino da stignu svi. Šaljem im poruke odmah!

Čoveče… Energija… A mi, svi zajedno, tu, na okupu.

Naježio sam se.

ENERGIJA, to si ti!

Da li si vredan/vredna, uživaš u muzici, voliš da se družiš, imaš slobodnog vremena između 18. i 21. Jula, želiš da usavršiš svoja znanja i veštine i istovremeno doprineseš razvoju najvećeg i najlepšeg događaja u svojoj sredini?

PRIJAVI SE I POSTANI DEO ORGANIZACIONOG TIMA ENERGIJA FESTIVALA!

Prijave traju do 10. jula!

Za sve dodatne informacije pišite na adresu: info@energijafest.rs

ENERGIJA RASTE!

Horoskop za danas: Smoreni ste. Zbog stalne kiše, osećate se bezvoljno. Ponestaje vam snage i energije?

Ne brinite. Do kraja dana, to će se promeniti. Pročitaćete vest koja će vam momentalno podići ENERGIJU i jedva ćete čekati leto!

2 dana, 2 bine, 20 izvođača!

Da li se sada osećate bolje? Energija vam raste? Pa naravno!

Omiljeni muzički događaj mladih u Paraćinu i okolini, Energija Fest, koji ove godine okuplja najtraženija imena poput Andrew Meller-a, Ilije ĐokovićaMe-High-Low-a, Pessto-a, TKNOa, uz podršku perspektivnih mladih imena poput Dimitri J-a, Lene GlishMilhouse-a i sastava Vantiz, ove godine dobiće prostorno i žanrovsko proširenje!

Rave porodica… 

Pod zaštitnim znakom Rave Family-a, otvara se još jedna festivalska bina na ovogodišnjoj Energiji, a program na njoj će na najbolji mogući način upotpuniti žanrovsku ponudu festivala, u skladu sa interesovanjem publike. 

Dok na glavnoj festivalskoj bini prve večeri uživamo uz nešto komercijalnije vibracije, pravi underground zvuk na Rave Family Stage-u doneće Antela (Niš), Bokaric (Full House, Paraćin), Filip Stojanović, Mir-Mir i Tzanema (Garage Reunion, Kragujevac), uz šlag na toj torti, tehno princezu iz Novog Sada,  Sesha-u.

Na istom mestu, 20. jula, ljubitelji psy trance-a će imati svoj praznik, koji će obeležiti: DJ Eddy (Serotonin Drive, Pančevo), Electro Silver (Cybernatural, Niš), Excorcist Ill (Jagodina) i Pointfield (Beograd).

Planule ulaznice

Samo 2 dana nakon objavljivanja Rave Family Stage-a i novih izvođača, sve Early Bird, po najpovljonijoj ceni su rasprodate, tako da je trenutno aktuelna Faza 1, po ceni od 690 dinara za dvodnevni komplet.

Količina ulaznica u Fazi 1 je takođe ograničena, stoga požurite na najbliže prodajno mesto: 

  • 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐜́𝐢𝐧: Fun Travel Agency – Kralja Petra I 53
  • 𝐉𝐚𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚: Delfi – Vivo Shoping centar, Azur – Vuka Karadžića.
  • 𝐊𝐫𝐮𝐬̌𝐞𝐯𝐚𝐜: Exclusive Change 10 – Blagoja Parovića 20, Meda Travel – Obilićeva 39
  • 𝐊𝐫𝐚𝐠𝐮𝐣𝐞𝐯𝐚𝐜 – Delfi – Kralja Petra I 12, Menjačnice Winner – Zorana Đinđića 13

Lokacije za ostale gradove pogledajte na ovom linku: https://www.tickets.rs/partners/

3, 4, pozoooor… Energija Fest 2019!

Prošlogodišnji, Energija Fest 2018 nijednog svog posetioca nije ostavio ravnodušnim. Nakon vrhunskih nastupa inostranih gostiju – DJs From Mars i Loco & Jam, koje su pratili i fantastični nastupi domaćih imena poput sastava Divolly & Markward, Eaten Beat, Marka Milosavljevića, Wortexx-a, uz do sada neviđeni vizuelni spektakl u okruženju, publika je vesti o novom izdanju vrlo nestrpljivo čekala.

Datum?

Energija Fest nastavlja da iznenađuje i kad je u pitanju ovogodišnje izdanje! Pre svega, menja se datum, pa će se festival ove godine održati 19. i 20. Jula, što znači da će Energija Fest biti centralno mesto za sve ljubitelje naših najboljih letnjih festivala, dve nedelje nakon Exit-a, a dve nedelje pre Love Fest-a.

A ko nastupa?

Prva imena koja su objavljena, takođe nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U pitanju je pravi krem, kad su DJevi u pitanju.

Pa tako, prve večeri, publici u Pomoravlju prvi put će se predstaviti Pessto i Me-High-Low, uz ništa manje interesantnu podršku koju čine Lena Glish, MilhØuse i Vantiz.

Drugo veče festivala tek će na jednom mestu okupiti najbolje i najtraženije kod nas, u ovom trenutku: Fantastični trio Andrew Meller, Ilija Djokovic, TKNO garantuje nesvakidašnji događaj, a podršku njima će pružiti Dimitri J, kao jedan od pokretača najboljih događaja u poslednje vreme, u prestonici.

Čekaj! ima još… 

Posebnu enigmu za sve verne fanove Energija Festa predstavlja najava da to nije kraj kada su u pitanju izvođači, mada je za sada nejasno šta to organizatori pripremaju, da li će se festival ove godine proširiti na veći broj dana, ili je u pitanju nešto sasvim drugo. Moraćemo još malo da se strpimo do tih novosti.

Ulaznice?

U međuvremenu, startovala je prodaja Early Bird ulaznica, po ograničenoj, poklon ceni od 490 RSD za komplet, što je zaista neverovatna ponuda i još jedan razlog da opravdanja za propuštanje ovakvog događaja zaista nema.

Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Ticket Vision-a, na sajtu http://tickets.rs i svim OMV pumpama u zemlji.

Ostala prodajna mesta u neposrednoj blizini:

  • 𝐏𝐚𝐫𝐚𝐜́𝐢𝐧: Fun Travel Agency – Kralja Petra I 53

  • 𝐉𝐚𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚: Delfi – Vivo Shoping centar, Azur – Vuka Karadžića.

  • 𝐊𝐫𝐮𝐬̌𝐞𝐯𝐚𝐜: Exclusive Change 10 – Blagoja Parovića 20, Meda Travel – Obilićeva 39

  • 𝐊𝐫𝐚𝐠𝐮𝐣𝐞𝐯𝐚𝐜 – Delfi – Kralja Petra I 12, Menjačnice Winner – Zorana Đinđića 13

Lokacije za ostale gradove pogledajte na ovom linku: https://www.tickets.rs/partners/